Natuurlijk kunt u films die gemaakt zijn met de smartphone of uw videocamera monteren op de PC. Wij gebruiken hiervoor het programma Magix. De software is in het Nederlands, is zeer uitgebreid en toch eenvoudig in haar bediening.

We starten met de instellingen die gemaakt moeten worden voordat u de beelden gaat importeren in de laptop. Dit is belangrijk om tot goed gemonteerde films te komen. Aansluitend wordt het programma in de basis uitgelegd en gaat u zelf de films importeren. Als dit gedaan is heeft u alle scénes apart in het programma staan. Dan wilt u natuurlijk scénes inkorten, verplaatsen of verwijderen om de eindfilm zo mooi mogelijk te maken.

Het programma kan veel en is eenvoudig. U kunt foto’s invoegen in de film en natuurlijk geluid laten zorgen voor een krachtigere film. Beeldovergangen worden besproken en oefent u zelf, kleur kan veranderd worden en sjablonen (randen) kunnen worden toegevoegd.

Als u alles klaar heeft gemaakt en het is naar wens dan slaat u de gemonteerde film op. Dit opslaan of exporteren past u toe op het apparaat waarop u de film wilt bekijken. Denk hierbij aan het opslaan voor een iPad, online toepassingen als Facebook of het branden op een DVD. Steeds vaker zien we dat het bestand, de eindfilm op een mediaplayer als bestand wordt opgeslagen.

U beschikt tijdens de workshop die 3 uur duurt over een eigen laptop met daarop het programma Magix Easy HD5. Deze workshop is te boeken van 1 tot 6 personen en kan op locatie worden verzorgd of in onze eigen workshopruimte.


© 2020 - Alle rechten voorbehouden - Smartphone-Filmen